3 Kasım 2013 Pazar

Android Batarya Kalibrasyonu

Cevap bizzat üreticilerden gelebiliyor. Bu yönteme Android için pil kalibrasyonu ya da Android batarya kalibrasyonu; Android pil ömrü uzatma ve pil sorunu giderme de denilebiliyor. HTC bünyesinde yer alan bir çalışan tarafından Android tablet pc ve Android telefonlar için batarya ömrünü uzatmak, şarjın daha uzun gitmesini sağlamak için birtakım ipuçları açıklandı.
Güç tasarrufu modu cihazlarda otomatik olarak yer alıyor ancak söz konusu çalışanın bahsettiği farklı bir yöntem. Batarya yani pil süresini arttırmak için ipucu: Android tablet ya da akıllı telefonunuzu açın. Telefonu ya da tableti en az 8 veya daha fazla bir zaman şarj edin, bu esnada hiçbir şekilde şarj ile bağlantısını kesmeyin.Daha sonra tabletin ya da telefonun şarj ile bağlantısını kesin ve cihazı kapatın.Cihaz kapalı konumdayken 1 saat dolaylarında yeniden şarj edin. Son olarak cihazın şarj olma işlemini sonlandırın, telefonu yeniden açın ve 2 dakika kadar durun. Sonra telefonu kapatın ve yeniden 1 saat dolaylarında şarj edin.
ilk başta kulağa garip gelebilir ancak birçok Android tablet ve akıllı telefon kullanıcısı bu yöntemin işe yaradığını dile getiriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder