3 Kasım 2013 Pazar

ANDROID TELEFONUNUZA FLASH PLAYER KURULUMU.

Android Flash Player kurulumu için Google Play mağazasından uygulamayı indirmek ne yazık ki mümkün değil.  Bu yüzden Android cihazlarda Android Flash Player sorunuyaşanabilmekte.
Adobe Flash Player uygulamasının Google Play mağazasında bulunmaması, onun manuel olarak yüklenemeyeceği anlamına gelmiyor. Riskleri doğru algıladıktan ve birkaç basit adımdan sonra cihazınıza doğru kurulumu yapabilirsiniz.

Android Flash Player sorunu sadece Android telefonlarda değil tabletlerde de mevcut. Bu yüzden uygulamanın yüklenmesi için anlatacağımız adımlar hem telefonlarda hem de tabletlerde uygulanabilmekte.
Önemli Uyarı:
Android Flash Player uygulamasını cihazınıza yükleme aşamalarına başlamadan önce cihazınızda Adobe Flash uygulamasını çalıştırmanın yaratacağı riskleri anladığınızdan emin olmalısınız.
Şu an Android Flash Player için resmi destek bulunmamakta. Bu da; uygulamanın Google Play üzerinden indirilemediği ayrıca daha güvenli ve kararlı güncellemelerin alınamadığı ve bir şeyler yanlış gittiğinde sorunu çözmek adına resmi destek kanalları bulunamayacağı anlamına geliyor.
Ancak tüm bunlara rağmen, Android Flash Player uygulamasını manuel olarak Android cihazınıza yüklemeniz mümkün. Bu zamana kadar yayınlanmış sürümlerden uygun olanı aşağıdan bularak Android cihazlarınıza yükleyebilir ve gelecek olası güncellemelerden yararlanabilirsiniz.
Aslında Android Flash Player için artık güvenlik güncellemeleri geliştirilmiyor. Yani bu dosyayı Android cihazınıza yüklemeniz bazı güvenlik riskleri ile ve zararlı Flash içerikleri ile karşılaşmanıza neden olabilir. Doğrudan Android kullanıcılarını hedefleyen bir Flash sömürüsü kaydı yok fakat bu, böyle bir durum yaşamayacağınız anlamına gelmiyor.
Bu uygulamayı cihazınıza yükleyebilmek için Android cihazınızın güvenlik bölümündebilinmeyen kaynaklardan gelen içeriklere izin vermeniz gerekiyor. Bu seçeneği, yüklemenin tamamlanmasının ardından yeniden bilinmeyene kaynaklara izin vermeyecek şekilde ayarlamayı unutmayın.
Özellikle Android 4.0 ve üstü sürümlerde olmak üzere yeni yazılımlarda Flash içeriklerle ilgili kararlılık sorunları ile karşılaşabilirsiniz.
İlk öneriler:
Öncelikle Android telefonunuzun ya da tabletinizin Andorid 2.2 ve üstü sürüme sahip olduğundan emin olun. Bunun için Ayarlar > Telefon Hakkında / Tablet hakkında bölümüne girerek Android sürümünüzü öğrenebilirsiniz.
Ayrıca eğer cihazınız Android Jelly Bean ile çalışıyorsa, cihazınızda Google Chrome dışında bir tarayıcının yüklü olduğundan emin olmalısınız. Çünkü Android Chrome uygulaması Flash Player yazılımını desteklememektedir.
Android Flash Player Kurulumu:
Yukarıda bahsedilen uyarıları okuduktan ve ilk önerileri cihazınızda kontrol ettikten sonra Android Flash Player uygulamasını cihazınıza yüklemek için gerekli adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.
Öncelikle Android cihazınızın Ayarlar > Güvenlik bölümünden “Google Play Store dışındaki kaynaklardan uygulama kurulmasına izin ver” seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor. Bunun için Güvenlik bölümüne gidin ve “Cihaz Yönetimi” kısmında “Bilinmeyen Kaynaklar” seçeneğinin yanındaki kutuya tıklayın. Android 2.2 sürümünden Android 3.x sürümüne kadar olan cihazlarda bu seçenek Ayarlar > Uygulamalar bölümünde yer almaktadır.

2. Bu işlemin ardından Android sürümünüze uygun olan Android Flash Player uygulamasını aşağıdan bularak Android cihazınıza indirin.

Android 2.X ve 3.X İçin İndir
Android 4.X İçin İndir

3. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra bildirim çubuğunu aşağı çekin ve yüklemenin başlaması için dosyaya tıklayın.


4. Bazı cihazlarda yüklemenin tamamlanması için bir araç seçmeniz istenebilir. Örneğin aşağıda olduğu gibi bir ekranla karşılaşabilirsiniz. Burada paket yükleyiciyi seçin.


5. Sonra gelen ekranda “Bu uygulamayı yüklemek istiyor musunuz? şeklindeki soruya “kur” yanıtını verin. Böylece yükleme başlayacaktır.


6. Android Flash Player uygulaması yüklendikten sonra uygulamayı telefonunuzun varsayılan tarayıcısında açın (Adobe Flash Player uygulamasının Google Chrome tarayıcısında çalışmadığını unutmayın).

7. Flash Player uygulamasını çalıştırdıktan sonra Ayarlar bölümünden bilinmeyen kaynaklara izin verme durumunu değiştirmeyi unutmayın.
Düşüncelerinizi yorum bölümünde aktarabilir, sitemizde görmek istediğiniz nasıl yapılır yazısı konularını belirtebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder